Bi-j ons op ’t platteland

De Stichting Plattelandsraad Oude IJsselstreek is op 6 november 2009 door de Rabobank Graafschap-Zuid uitgeroepen tot ‘Held om de Hoek’, voor het idee een boek te maken met oude gebruiken en tradities. Het daaraan verbonden geldbedrag is gebruikt om het idee te verwezenlijken. Inmiddels is het zover, het boek “Bi-j ons op ’t platteland” is van de pers is gerold en kan worden gepresenteerd.


Met de uitgave van dit boek is een oude wens in vervulling gegaan. Nieuwkomers in het buitengebied zijn dikwijls niet op de hoogte van de manier waarop bewoners daar met elkaar omgaan. Zeker niet als ze uit andere delen van het land of uit een stad komen. En nu is de houding van de Achterhoeker naar nieuwkomers er vaak ook één van afwachten: eerst maar eens zien wat voor vlees we in de kuip hebben.

 Deze combinatie van niet-weten en afwachten maakt dat contacten niet altijd gemakkelijk tot stand komen. Hier is een rol weggelegd voor de Dorpsvereniging of Wijkraad waar elk dorp over beschikt. Met dit boekje in de hand kunnen vertegenwoordigers van de Dorpsbelangenverenigingen bij de nieuwkomers op de koffie komen en vertellen wat ze doen en zo de eerste contacten leggen. Het boekje is hiervoor erg geschikt omdat de meest gangbare gebruiken op een luchtige manier beschreven zijn.

 De prijs van het boek is € 9.95 en is te koop bij het Staring Instituut, Grutstraat 31 in Doetinchem en bij diverse boekhandels en VVV kantoren in de Regio.

 Met vriendelijke groet,                                                                                                                         namens de Plattelandsraad.

Helma Tuenter, Kapelweg 27, 7065 BB Sinderen.   0315- 617153

helma@tvtechniek.nl

 

 

Dit bericht is geplaatst in homepage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.