Zomer activiteiten bij NatuurlijkBUITEN

De komende zomermaanden biedt NatuurlijkBUITEN op Sinderen een interessant en gevarieerd buiten programma aan. Naast een bezoek aan de bloemrijke theetuin kunnen zowel natuur- als cultuurliefhebbers, mensen die graag actief zijn of juist van ontspanning houden hun hart ophalen.

Elk weekend van de maand juni zijn er beelden van 4 kunstenaars uit de regio, Egbert Hermsen, Els Slot, Jet Heusinkveld en Wim ter Horst te bewonderen. Juist nu de kleurrijke bloementuin op zijn mooist is geven de bronzen en stenen beelden maar ook zeker de hout sculpturen de natuurtuin een nog fraaier aanzicht!

Er is meer: Zaterdagochtend 3 juni geeft Aart Stans als imker uitleg over het houden van honingbijen in ‘Toplattenkasten’. Het voordeel van deze kast is dat het een veel natuurlijkere manier van bijen houden is.

Op zondag 4 juni zijn er ‘s middags rondleidingen door de natuurtuin ter gelegenheid van de Velt Eco open Tuindagen. Aan dit evenement doet ook de Kruudhofpluktuin in Halle en Groene Takken in Doetinchem mee. De bedrijven hebben onderling een prachtige, gratis, fietstocht uitgezet, zodat ze alle drie makkelijk op een dag te bezoeken zijn. Deelnemers krijgen een leuke attentie mee naar huis.

2e Pinksterdag organiseert de gemeente Oude IJsselstreek een verrassende Pareldag fietstocht waarbij NatuurlijkBUITEN ook een van de parels is. Deelnemers kunnen afstappen om de natuurtuin te bekijken of te genieten van een heerlijk kopje koffie met lekkers op het terras aan het water.

Nieuw dit jaar: al eens gehoord van Zhineng Qigong? Het is een vorm van Tai Chi. Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken. Het is het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen, de geest tot rust brengen en vitaal en energiek in het leven staan. Op vrijdagavond 9 juni wordt een volle maan meditatie met Zhineng Qigong gehouden bij NatuurlijkBUITEN.

En voor wie nog meer van ontspanningsoefeningen houd, eind juli en in augustus wordt er weer Yoga in de tuin gegeven. Tijd voor jezelf op het mooiste moment van de dag!

En, wegens succes herhaald, op de laatste zaterdagavond van juni, juli en augustus wordt de tuin van NatuurlijkBUITEN omgetoverd tot een Buiten-bioscoop. Er worden films vertoond die je meenemen naar indrukwekkende landschappen op deze aarde. Te weten ‘Rams’, ‘Tanna’ en ‘The Story of the Weeping Camel’. Voorafgaand aan de film wordt op het kampvuur in een gietijzeren kookpot een heerlijke maaltijd bereid. Op deze manier kun je er echt een avontuurlijk avondje uit van maken!

Voor alle activiteiten geldt graag aanmelden via: http://www.natuurlijkbuiten.nl/

Meer informatie: Anna Kemp T 06-53758609

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Zomer activiteiten bij NatuurlijkBUITEN

Vertrek gebiedsmakelaar Inge Waarlo

Inge Waarlo vertrekt als gebiedsmakelaar.
Lees haar persoonlijke afscheidsbrief onder gemeente nieuws

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vertrek gebiedsmakelaar Inge Waarlo

Fraaie oprijlanen op Sinderen

De werkgroep ‘Groen op Sinderen’ heeft in het kader van het project ‘Maak van uw inrit een mooie oprijlaan’ afgelopen zaterdag aan 5 verschillende eigenaren in totaal 2 eiken en 33 lindenbomen overhandigd. Groen op Sinderen heeft voor uitvoering van dit project van de Plattelandsraad subsidie gekregen waarmee de bomen grotendeels gefinancierd zijn.

Vanwege het mooie weer zijn alle nieuwe boom-eigenaren dezelfde dag enthousiast aan de slag gegaan om de bomen in de grond te zetten. Sinderen is weer een aantal bomen rijker, daar kunnen straks weer veel mensen en dieren van meegenieten!

Op de foto (van Charlotte Breukink) de overhandiging van de bomen aan de nieuwe eigenaren. 

De werkgroep GROEN OP SINDEREN
Charlotte Breukink
Anna Kemp
Berd Westerveld
Joop Lammers

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fraaie oprijlanen op Sinderen

Boerderijnamen herleven op Sinderen

Van tientallen boerderijen rond Sinderen zijn de namen nu zichtbaar dank zij
een actie van Sinderens Belang die zijn oorsprong vindt in het Dorpsplan
11-2021)Sinderen (20

Foto : Harm Huinink

Foto : Harm Huinink

Sinderens Belang organiseerde een naambordenactie voor boerderijen Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Boerderijnamen herleven op Sinderen

Beleef het landleven

Aanleiding:
Sinderens Belang heeft de namen van de boerderijen in de omgeving van Sinderen in kaart gebracht. Langs deze boerderijen is een fietsroute uitgezet. Daarbij is een heleboel informatie beschikbaar over de boerderijen, het boerenleven en oude gebruiken op het platteland. De wens is om deze route en de informatie te bundelen en te presenteren in een aantrekkelijk cultuurhistorisch boekje, bedoeld voor inwoners van de streek, recreanten en toeristen. Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Beleef het landleven