Buitenfilm bij NatuurlijkBUITEN

Op zaterdagavond 29 juni wordt de IJslandse film ‘Woman at War’ vertoond in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN. 
‘Woman at War’ is een gemoedelijk maatschappijkritische komedie met het hart op de juiste plaats.  
Zo precies als ze haar koor dirigeert, zo vakkundig haalt vijftiger Halla (Halldóra Geirharðsdóttir) hoogspanningsmasten neer. In haar eentje, met pijl en boog. Dat doet ze met goede bedoelingen; haar acties zijn gericht tegen de lokale aluminiumindustrie, die in haar ogen ernstig het milieu in haar land bedreigen. 
Om al een beetje in de sfeer van deze IJslandse film te komen kunnen liefhebbers vanaf 19:00 uur aan een lange tafel in de natuurtuin verschillende IJslandse gerechtjes proeven (max. 18 personen, reserveren verplicht). Na afloop van de film wordt het kampvuur aangestoken om nog even na te genieten film. 

Kosten: eten en film € 27,50  | alleen film € 7,50
Informatie en/of reserveren via: http://www.natuurlijkbuiten.nl/
NatuurlijkBUITEN | Toldijk 11 | 7065 AL Sinderen | T 0315 236 794

Met vriendelijke groet,
Natuur & Theetuin NatuurlijkBUITEN
Anna Kemp 
Toldijk 11
7065 AL Sinderen
T 0315 236794 of 06 5375 8609
www.natuurlijkbuiten.nl

Sfeerimpressie
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Buitenfilm bij NatuurlijkBUITEN

Informatieavond over glasvezel in de kern van Sinderen!

Op 18 juni organiseert SB samen met Glasvezel Buitenaf een informatieavond over glasvezel in de kern. In het Buurtschapshuis om 20.00 uur.
Bewoners in de kern ontvangen op korte termijn een uitnodiging in de bus.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Informatieavond over glasvezel in de kern van Sinderen!

Gebiedsmakelaar Arnold Spijkers begint spreekuur in Varsseveld

Wij willen u graag voorstellen aan Arnold Spijkers, gebiedsmakelaar van de gemeente Oude IJsselstreek. Vanuit deze functie is hij het aanspreekpunt, de vaste contactpersoon en het gezicht van de gemeente voor inwoners, bedrijven en instanties van Heelweg,Sinderen,Varsseveld,Westendorp en omgeving. 
Anders gezegd: hij is de schakel tussen de inwoners en de verschillende afdelingen in het gemeentehuis.
Vanaf 29 mei werkt Arnold elke woensdag vanuit het voormalig politiebureau (naast de brandweerkazerne) aan de Klaproosstraat 28 te Varsseveld. U kunt bij Arnold terecht voor ondersteuning van initiatieven vanuit de samenleving. Hij gaat deze niet van u overnemen, maar kan hulp bieden vanuit zijn rol als gebiedsmakelaar.
Kom je ergens niet uit met de gemeente of heb je een vraag? Loop dan gerust eens even bij hem binnen.
Het spreekuur van Arnold is elke woensdag van 10:00 uur tot 12:00 uur aan de  Klaproosstraat 28 te Varsseveld.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Gebiedsmakelaar Arnold Spijkers begint spreekuur in Varsseveld

Werkzaamheden aan Sinderenseweg

Wat gebeurt er?
In opdracht van de gemeente Oude IJsselstreek voert de Twentse Weg- en Waterbouw (TWW) onderhoudswerkzaamheden uit aan het fietspad naast de Sinderenseweg in de gemeente Oude IJsselstreek. Het fietspad wordt volledig gereconstrueerd. Daarnaast wordt de verkeersveiligheid van de fietsers verbeterd, door o.a. rode oversteken bij kruisingen. Binnenkort starten we met de werkzaamheden vanaf de kant van Sinderen.

WANNEER GEBEURT HET?
De werkzaamheden starten op woensdag 15 mei en duren tot en met vrijdag 14 juni. De planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Indien de planning wordt aangepast, stellen wij u hiervan op de hoogte. In de periode 17 juni t/m 28 juni worden er nog afrondende werkzaamheden, zoals herstraten inritten, uitgevoerd. De weg wordt ter plaatse van de werkzaamheden halfzijdig afgezet. Doorgaand verkeer over de Sinderenseweg is dan gewoon weer mogelijk.

UW BEREIKBAARHEID
Werken aan de weg brengt vrijwel altijd ongemak met zich mee. TWW doet er alles aan om overlast tot een minimum te beperken. Het kaartje aan de achterzijde van de brief geeft aan welk deel van de Sinderenseweg is afgesloten. De weg wordt geheel afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer, zij worden middels bebording omgeleid. Aanliggende percelen blijven bereikbaar.
Tijdens de omleiding worden overdag op werkdagen verkeersregelaars aan het begin en eind van het werkvak ingezet. Dit om sluipverkeer te voorkomen.

UW VEILIGHEID
Uiteraard wordt aan uw veiligheid gedacht door omleidingen, waarschuwingen en afzettingen. Neemt u deze in acht, betreding van het werkterrein achter de afzetting is voor uw eigen risico.
Let op! Overdag kan het zijn dat het fietsverkeer over de rijbaan wordt geleid i.v.m. de werkzaamheden op het fietspad. Houdt hier rekening mee.

AFVALINZAMELING
Het afval wordt ingezameld conform de normale planning op de gebruikelijke locatie.

OPENBAAR VERVOER
Het openbaar vervoer (Arriva, lijn 194) blijft gedurende de werkzaamheden de gebruikelijke route over de Sinderenseweg rijden.

CONTACT MET DE AANNEMER, TWW
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Twentse Weg- en Waterbouw (TWW) uit Oldenzaal (www.tww.nl). De uitvoerder van TWW is diegene die u persoonlijk kunt benaderen voor uw vragen of meer informatie. De uitvoerder is Dick Senkeldam: telefoon 06 – 51 58 29 85 of email D.Senkeldam@tww.nl.

WIJ DANKEN U ALVAST HARTELIJK VOOR UW BEGRIP EN MEDEWERKING!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Werkzaamheden aan Sinderenseweg

Inventarisatie woningbehoefte op bouwplan Kromkamp

Sinderens Belang houdt een korte enquête om geïnteresseerden te attenderen op de bouwmogelijkheden op plan Kromkamp en te inventariseren of er behoefte is om op plan Kromkamp te bouwen. Het invullen kost slechts enkele minuten. Wilt u de enquête invullen? U vindt deze via de volgende link: https://forms.gle/JGSuGFXRWE7zzpwv5

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Inventarisatie woningbehoefte op bouwplan Kromkamp